Det viner från skorstenen och knastrar från brasan som brinner i kaminen. Granen står där så grön och grann i stugan och tindrar och en fluga har vaknat till liv och surrar runt min stora vita pappstjärna i fönstret och stör julkänslan...haha...😀😊💫 Den passar inte in bland hyacinter, ljusslingor, stjärnor, julljus, julklappspapper, lussebullar och blommande amaryllis...
Jag har fått smak på pepparkakskrydda och var "tvungen" att testa ett till recept på pepparkakskladdkaka.
Mycket god och receptet har ni här nedan.
Pepparkakskladdkaka
(recept från Salt som Socker)
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
3 msk kakao
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1, 5 msk pepparkakskrydda
1 krm salt
Kanelgrädde
3 dl vispgräde
2 stk kanel
1/2 tsk strösocker
Garnering lingon
Ugn 160 grader varmluft.
Fodra en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme och häll i den hackade chokladen.
Rör tills den smält helt.
Rör ihop alla ingredienser med en slickepott i en bunke utan att vispa in luft i smeten.
Grädda 15 min (den ska vara fast i kanterna och dallrig i mitten när man skakar lite på den.
Låt svalna i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
Vispa ihop grädde socker och kanel till lättvispad kanelgrädde och fyll en stjärnsprits tyll och garnera.
Lägg på lite lingon och pudra ev över florsocker...
Kram