Knäckig Rabarberpaj
från Fridas Bakblogg
Fyllning 350 g rabarber
1 msk strösocker
2 msk potatismjöl
Kolatäcke
150 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 ljus sirap
1 dl råsocker
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
Ugn 175 grader, över och undervärme..
Pajform 24 cm.
Smörj formen med smör.
Skölj och finhacka rabarbern. Fördela i formen och blanda strösocker med potatismjöl. Strö blandningen över all rabarber.
Låt stå.
Kolatäcke;
Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde, sirap och råsocker.
Låt sjuda 3 minuter och tag sedan från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
Lägg smeten över rabarbern och grädda pajen mitt i ugnen ca 15 min eller tills den fått en gyllene yta. Tag ut och låt svalna.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Smakar härligt av försommar.
Dessa har jag köpt om under några år...
De är alltid uppskattade när försommaren gör sig gällande igen och lockar ut oss i trädgård och täppa.
Hoppas veckan börjat bra!
Igår var ju fantastiskt väder och så var jag och tränade.
Sen hem och kolla på "Gifta vid första ögonkastet", det får man inte missa på SVT1.😊
En bra start på veckan med andra ord.😍
Idag pysslar vi om blommor, plockar fram och packar paket.
Himlen blev plötsligt mörk och kanske är det regnet vi väntar på som kommer nu...
Ha det fint och på återseende!
💚