Det här med frukost, som många säger är dagens viktigaste mål. Jag är inte riktigt med på det spåret. De dagar jag skall iväg och jobba äter jag inget hemma utan tar med mig ett ägg till jobbet bara och äter det på första fikarasten. Har svårt att äta tidigt på morgonen, men när det är fika klockan 10, DÅ är det gott! Däremot njuter jag desto mer av frukost på lediga dagar, då blir det lite extra. Men det kan även bero på att jag sällan kommer ur sängen förrän vid tiotiden på lediga dagar... ;)
3 dl fullkornshavregryn
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl torkad frukt
1/2 dl solroskärnor
2 msk chiafrön
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
Detta blandar jag ihop i en burk. Sen tar jag ca en dl av blandningen och häller på knappt en dl mjölk, och ställer in i kylen över natten. Det är gott att ha något till. I somras hade jag nektariner eller jordgubbar, nu blir det oftast äpplen och russin. Mums vad gott säger jag!