Hildas Björnbärspaj.


September helg.

Planen var att baka äppelpaj, så klart, nu när det är säsong och det är så mycket äpplen.
Men så fick jag stora härliga björnbär av svärmor så då blev det en björnbärspaj istället.

Väldigt gott!😍

Receptet är från Hilda Kirkhoff och kommer här;

Hildas Björnbärspaj

500 g björnbär (frysta eller färska)
0,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk kardemummakärnor, nymalda

Topping
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Ugn; 180 grader varmluftsugn

Ta fram en form som är ca 24 cm i diameter

Lägg björnbären, strösocker, potatismjöl och kardemumma i en skål och rör om. Häll sedan detta i pajformen.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde och socker och värm tills sockret smält. Ta av från värmen.

Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt, Vänd runt.

Häll smeten över björnbären i ett jämt lager. Grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter tills pajen fått en fin gyllene färg.

Låt svalna helt.

Servera tex med vaniljsås.






Helgen har för min del bla bjudit på bad, värmande brasor i öppna spisen, glass i blåsig hamn, blomsterplock, kattgos, bok, promenader, trädgård...
Jag har njutit av den vackra september himlen och känt höstens stora steg framåt omfamnat av värmande sol...

Fint så.

Kram M

Subscribe to receive free email updates: