Knäckig rabarberpaj


Nybakad rabarberpaj och doft av hägg...
Så mycket maj i det...
Det borde alla få njuta av i maj helt enkelt!😍

I helgen fick jag rabarber med mig hem så då passade jag på att baka denna paj.

Knäckig rabarberpaj
- recept från Fredriks Fika-

ca 6 portioner

Pajdeg;
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning;
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk majsstärkelse

Ugn; 175 grader

Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena och lägg i en pajform ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet.
Ta av från värmen.

Fördela smeten över rabarbern i formen.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den är gyllene.

Serveras ljummen med vaniljsås.




Nedan;
Ny fin lykta från Majas Cottage med text "Home is my happy place" som finns i butik och webshop.




Kristi himmelfärdsdag är butiken stängd.
Övriga dagar ordinarie öppet.

💚

Subscribe to receive free email updates: