Nybakad rabarberpaj och doft av hägg...
Så mycket maj i det...
Det borde alla få njuta av i maj helt enkelt!😍
I helgen fick jag rabarber med mig hem så då passade jag på att baka denna paj.
Knäckig rabarberpaj
- recept från Fredriks Fika-
ca 6 portioner
Pajdeg;
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning;
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk majsstärkelse
Ugn; 175 grader
Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena och lägg i en pajform ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör till en jämn smet.
Ta av från värmen.
Fördela smeten över rabarbern i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den är gyllene.
Serveras ljummen med vaniljsås.
Nedan;
Ny fin lykta från Majas Cottage med text "Home is my happy place" som finns i butik och webshop.
Kristi himmelfärdsdag är butiken stängd.
Övriga dagar ordinarie öppet.
💚