Rabarberkladdkaka med havresmul


Kanske har du rabarber kvar i frysen från förra sommaren?
Då vill jag tipsa om denna goda Rabarberkladdkaka med havresmul från bakgurun Camilla Hamid.

Den är ju så klart godast med vaniljsås till men här idag blev det "bara" kaka. Inte dumt det heller...
Men i helgen blev det med vaniljsås till.😍

Funkar med andra ord vilket som!

Saftig och god.
Receptet kommer här



Rabarberkladdkaka med havresmul

recept från Camilla Hamid

8-10 pers

Kladdkaka;
175 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
300 g rabarber

Pajsmul;
50 g rumsvarmt smör
1 dl vetemjöl
1 dl brunt farinsocker
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker

Garnering;
1 tsk malen kardemumma
1 tsk strösocker (hoppade jag över)

Till servering;
Florsocker att pudra över (hoppade jag över)
Vaniljsås eller vaniljglass

Ugn 175 grader, över och undervärme
Fodra en springform 23 cm med bakplåtspapper
Smält smöret i kastrull och blanda ihop med resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis så det går ihop.
Häll smeten i formen.

Rabarbern hade jag tärnad sen i somras i frysen så det lade jag på.
Enligt receptet ska man göra så här;
Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten och fördela över kladdakan.

Pajsmul;
I en annan bunke nyper du ihop pajsmulet.
Strö kardemumma och och strösocker över kladdkakan.
Toppa sedan med havresmulet.

Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. (jag körde den lite längre)

Låt svalna helt!
Minst 4 timmar i kylskåpet innan den avnjuts.

Servera med ex vaniljsås...
😍



Pajrester smakar inte fel en måndag när man trädgårdsjobbar lite i solen.💛

Jag har fått benhinneinflammation sen drygt en vecka tillbaka så jag får ta det försiktigt.
Så frustrerande...det ena benet värker och har svullnat upp...😢

Ska i alla fall på akupunktur imorgon så hon kanske kan sätta några nålar i benen också...



Kram
💗

Subscribe to receive free email updates: