Gillar ni havregryn?
Då ska ni baka dessa!
De hade jag med på Knäreds dagen i år.
Receptet kommer från Fridas Bakblogg.
Sååå goda!😋
Havrekakor med rabarber och vit choklad
ca 16 st
125 g smör
2 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
1 ägg
4,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
150 g färsk rabarber+1 msk potatismjöl
100 g vit choklad
Ugn 175 grader över och undervärme
Ställ 16 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ner socker, sirap och ägg.
Blanda havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig.
Häll sedan i smörblandningen.
Arbeta ihop till en jämn deg.
Fördela i formar.
Hacka rabarbern fint och blanda med potatismjölet.
Fördela i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills gyllene.
Ta ut och lägg genast på den finhackade vita chokladen.
Härliga sommarkakor.
Kram!
💖