På lördag om en vecka är det Knäreds dagen och klockan 10-15 har vi kaffeservering med hembakt.
Detta är alltså en gång om året vi har detta och inte annars.😊
Vi har bord och stolar i trädgården på baksidan av butiken så det är inte ovanligt att folk frågar om vi har café, men det har vi alltså inte.
I de möblerna får man gärna slå sig ner och äta en glass (vi säljer Engelholms Glass), ta en paus, eller inta medhavd fikakorg.😍
En av sorterna som kommer att stå på fikabordet på lördag är dessa.
Leilas dumlemuffins.😊
Recept här
(receptet är beräknat till 6 stora el 12 st små muffins)
Muffinssmet (grundrecept)
100 g smör
2 dl standardmjölk
1 citron skalet
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 förp Dumle
Ugn 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, 200 grader varmluft om du vill göra små.
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar (jag använde amerikanska muffinsformar) i en muffinsplåt.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några dumle i varje form.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min om du gör stora muffins och 12-15 om du gör små muffins.
💛💛💛💛💛