Zofias kycklinggryta med pasta


Det trevliga med helg är bla att man har tid att laga lite extra god mat och att unna sig lite extra, eller hur...😍

Detta recept lagade jag en av dagarna i helgen och det var väldans gott.

Och recept kommer här...😋


 

Recept från Zofias kök


En god kycklinggryta med pasta!

6 portioner

(eller fyra personer om man är hungrig!😍)

1 kg kycklingfilèer (jag tog 3 st)

1 gul lök

1 paprika röd (jag tog gul)

3 vitlöksklyftor

8 soltorkade tomater + ca 0,5 dl olja från tomaterna


3 msk grön pesto

1 burk krossade tomater (gärna en god sort som Mutti😊)

1/2 dl tomatpurè

70 g färsk babyspenat

1/2 msk paprikapulver

3 dl matlagningsgrädde (jag tog vispgrädde)

2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk vegeta

ev några kvistar färsk timjan (det hoppade jag över)

Salt och svartpeppar


Strimla kycklingfilèerna tunt. Bryn på hög värme.

Hacka lök, paprika och pressa ner vitlöken.

Stek ihop med kycklingen några minuter.

Salta och peppra.

Häll ner krossade tomater, tomatpurè och paprikapulver och låt puttra ca 5 minuter.

Strimla soltorkade tomater och lägg ner i grytan.

Tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde, (jag tog då vispgrädde istället, funkar lika bra!), kycklingfond och pesto.

Puttra på svag värme 10 minuter.

Skölj bladspenat och blanda ner i grytan.

Stäng av plattan, sätt på locket och låt dra en stund.


Under tiden du gör kycklinggrytan kokar du pastan.

När den är klar, häll av vattnet, lägg i en klick smör och 1-2 msk pesto (om man gillar pesto!)


Så gott!


Servera gärna med ett varmt bröd till.


Enjoy!




Ha en fin start på veckan.
💚

Subscribe to receive free email updates: