Recept från Zofias kök
En god kycklinggryta med pasta!
6 portioner
(eller fyra personer om man är hungrig!😍)
1 kg kycklingfilèer (jag tog 3 st)
1 gul lök
1 paprika röd (jag tog gul)
3 vitlöksklyftor
8 soltorkade tomater + ca 0,5 dl olja från tomaterna
3 msk grön pesto
1 burk krossade tomater (gärna en god sort som Mutti😊)
1/2 dl tomatpurè
70 g färsk babyspenat
1/2 msk paprikapulver
3 dl matlagningsgrädde (jag tog vispgrädde)
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk vegeta
ev några kvistar färsk timjan (det hoppade jag över)
Salt och svartpeppar
Strimla kycklingfilèerna tunt. Bryn på hög värme.
Hacka lök, paprika och pressa ner vitlöken.
Stek ihop med kycklingen några minuter.
Salta och peppra.
Häll ner krossade tomater, tomatpurè och paprikapulver och låt puttra ca 5 minuter.
Strimla soltorkade tomater och lägg ner i grytan.
Tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde, (jag tog då vispgrädde istället, funkar lika bra!), kycklingfond och pesto.
Puttra på svag värme 10 minuter.
Skölj bladspenat och blanda ner i grytan.
Stäng av plattan, sätt på locket och låt dra en stund.
Under tiden du gör kycklinggrytan kokar du pastan.
När den är klar, häll av vattnet, lägg i en klick smör och 1-2 msk pesto (om man gillar pesto!)
Så gott!
Servera gärna med ett varmt bröd till.
Enjoy!