Hej på er.
Nu får ni hålla till godo med lite dåliga bilder tagna i januarimörkret men detta var så gott så det vill ni absolut testa!😍
Tacorulle i smördeg!
Såååå väldans gott!
Receptet kommer från Johanna Toftbys blogg.
Tänk på att göra köttfärsen i tid!
Det går inte att rulla in färsen i smördegen när den fortfarande är varm!
Viktigt!
TIPS! Gör två rullar!
Jag gjorde dubbel sats av receptet nedan
och därför 2 rullar smördeg på plåten och dubbelt av allt!
Johanna Toftbys Tacorulle i smördeg (1 rulle)
500 g färs
1 rulle kyld smördeg
2 ägg
1 påse tacokrydda
1 liten burk majs
1 paprika (hoppade jag över)
2 små salladslökar, här valde jag lite purjolök istället
1 hackad vitlök
lite spiskummin
lite caynnepeppar
lite paprikapulver
lite stark riven ost (detta hoppade jag över)
lite tacosås/salsasås
Tillbehör;
guacamole/vitlökssås
Jag gjorde en sås på creme fraiche, majonäs, chilisås, flingsalt och lite svartpeppar, man tar vad man gillar...😊
sallad med det man gillar i salladsväg
Ugn 220 grader
Fräs färsen i smör och tillsätt sedan tacokrydda och även övriga kryddor.
Rör runt och späd ev med lite vatten.
Häll i grönsakerna du hackat och vitlökskrosset.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran.
Låt svalna en aning innan du tillsätter äggen.
OBS! Häll i ett ägg och en äggvita. Den ena gulan sparar du till pensling!
Rör runt och låt svalna helt.
Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på mitten. Häll över lite salsasås och ev ost om man vill det.
Rulla/vik samman rullen och placera den med kanten nedåt i ugnen, även sidorna "nyps ihop.
Pensla tacorullen med äggulan.
Gratinera i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera med tillbehören.
Gott till helgmyset.
Kram M