Kärleksmums kladdkaka
- recept Camilla Hamid -
Bakas i form med löstagbara kanter, 23 cm i diameter
10-12 bitar
Kladdkaka;
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl
Kärleksmumsglasyr
50 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1,5-2 msk starkt kaffe
kokos att garnera med
Eventuellt färska bär att lägga på vid servering!
Ugn; 175 grader, över och undervärme
Fodra en springform 23 cm i diameter med bakplåtspapper.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt socker, kakao och salt.
Blanda ihop och rör sedan i äggen ett och ett åt gången!
Ha i vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kanterna är gräddade och mitten vobblig.
Svalna i rumstemperatur och sedan helst över natten i kylskåp.
Glasyr;
Smält smöret. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker.
Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills glasyren blir slät, tjock och glansig.
Häll det över kakan och bred ut.
Garnera med kokos.
Låt stelna i kylskåp minst 30 minuter innan servering.
Garnera gärna med färska bär!
Servera med vispad grädde.
Sååå god!
Ni måste testa!
Kolla detta nya serveringsfat som landat i butiken...
Sååå vackert med botaniska tryck i stengodset.
Kram och på återseende!
💗