Kärleksmums kladdkaka

 


Kärleksmums kladdkaka

- recept Camilla Hamid -


Bakas i form med löstagbara kanter, 23 cm i diameter

10-12 bitar


Kladdkaka;

300 g smör

4,5 dl strösocker

2,5 dl kakao

0,5 tsk salt

4 ägg

2,25 dl vetemjöl


Kärleksmumsglasyr

50 g smör

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

3,5 dl florsocker

1,5-2 msk starkt kaffe

kokos att garnera med


Eventuellt färska bär att lägga på vid servering!


Ugn; 175 grader, över och undervärme

Fodra en springform 23 cm i diameter med bakplåtspapper.


Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt socker, kakao och salt.

Blanda ihop och rör sedan i äggen ett och ett åt gången!

Ha i vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.


Grädda i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kanterna är gräddade och mitten vobblig.

Svalna i rumstemperatur och sedan helst över natten i kylskåp.


Glasyr;

Smält smöret. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker.

Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills glasyren blir slät, tjock och glansig.

Häll det över kakan och bred ut.

Garnera med kokos.

Låt stelna i kylskåp minst 30 minuter innan servering.

Garnera gärna med färska bär!


Servera med vispad grädde.


Sååå god!

Ni måste testa!



Denna kaka är farligt god...😍




Kolla detta nya serveringsfat som landat i butiken...


Sååå vackert med botaniska tryck i stengodset.


Kram och på återseende!

💗

Subscribe to receive free email updates: