Hej på er!
Här kommer receptet jag skrev om igår.
Och detta rekommenderar jag verkligen!
Det får smaklökarna att dansa.
Recept från underbara kocken Jennie Walldèn
4 skivor Levain bröd eller annat osötat surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
2 mogna nektariner (eller persikor, vilket var vad jag köpte)
8 körsbärstomater
4-5 msk olivolja
2-3 tsk balsamvinäger
125 gr bredbar chevre
75 gr mascarpone
Basilikablad
(glömde jag köpa, gott ändå!😍)
Rosta brödskivorna till gyllene.
Med en lätt hand dra vitlöksklyftan över bröden (det ska gå mindre än en klyfta till alla skivorna).
Dela brödskivorna 2-3 bitar beroende på storlek du önskar. Ringla ca 2 msk olivolja över. Salta lätt.
Hacka nektarin och tomat i ca 0,5 cm bitar. Häll på 1 msk olivolja, salta och peppra lätt och rör om.
Bred på generöst med chevre på de rostade bröden. Klicka på mascarpone och tryck till lätt i mitten så det blir en liten grop.
Lägg i nektarin och tomatblandningen, ringla över lite balsamvinäger (jag tog balsamico) och lite mer olivolja. Strö på basilikablad och servera.
Räcker som förrätt till 4.
Servera gärna ett glas välkylt smakrikt rosè till.
Smakar sommar!
Kram
💗