Påsk kladdis...
Javisst!
Denna var så söt, syrlig och perfekt kladdig!
Nästa gång jag bakar den och det inte är påsk så kommer jag att lägga på färska bär som tex hallon och blåbär.
Älskade denna och här kommer receptet.
Påsk kladdkaka med lemoncurd och vit choklad
Kladdkakan;
200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
Ugn 175 grader, varmluft
Smält smöret.
Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i choklad/smörblandningen, mjöl och vaniljsocker.
OBS; vispa ej ner detta utan bara rör ner så det blandas.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min (ev måste man täcka över den sista minutrarna så den inte får för mycket färg).
Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut.
Gör denna kaka helst dagen innan så den hinner sätta sig!
Viktigt.
När kakan är kall (helst dagen efter!) så gör man och brer på fyllningen!
Topping;
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
1 dl creme fraiche
(Chokladägg till dekoration.)
Vispa grädden till hård konsistens.
Rör sedan försiktigt ner lemon curd och creme fraiche.
Bred ovanpå kakan.
Kram M