Hej på er.
Vi vet ju alla att ljuset är en bristvara i januari och middagarna äts i ljuset av levande ljus och mys.
Ja förhoppningsvis i alla fall.😊 (dock inte stressiga vardagskvällar)
Så ni får hålla till godo med en bild från mobilen en kväll i januari.
För receptet var riktigt gott och det kommer jag att laga fler gånger.
Kanske vill ni också testa så då kommer det här.😊
Krämig pasta med kyckling, tomat och ruccola
(recept från Zofias kök, jag har bara gjort några små förändringar)
3-4 kycklingfilèer
1 stor gul lök
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
4-8 soltorkade tomater (plus ev lite olja från tomaterna)
2 msk grön pesto
1 burk krossade tomater
0,5 dl tomatpurè
ruccola
paprikapulver
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 tsk kycklingfond
salt och peppar
smör till stekning
Pasta
Plus pesto till servering!
Strimla kycklingfilèerna tunt. Hetta upp en stekgryta/stekjärn med smör och bryn filèerna tills fin stekyta.
Hacka lök och paprika och pressa vitlöken. Fräs detta tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. Häll ner krossade tomater, tomatpurè, paprikapulver och låt koka ihop ca 5 minuter på medelvärme.
Strimla soltorkade tomater och lägg ner i grytan. Tillsätt creme fracihe, matlagningsgrädde, kycklingfond och pesto. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter.
Koka valfri pasta.
Vid servering lägg ruccola över grytan.
Servera direkt!
Ställ fram pesto på bordet så varje person kan klicka ut detta på sin rätt, efter smak och tycke, det bir verkligen pricken över i!
(eller så avstår man så klart från just detta om man inte är en pestoälskare😍)
Så otroligt söta muggar med lock i form av djur...
Dessa kom till butiken häromdagen och de finns nu inlagda i webshopen.
Kram Mariette
💜