Till söndagens fika blev det paj.
Rabarberpaj som uppskattades och här kommer receptet.
Detta är originalreceptet.
Jag gjorde dock lite större sats av degen, för det är ju så gott!😄
Som nötter använde jag hasselnötter för det var det jag hade hemma och havregrynen blev fullkornshavregryn.
Men här nedan kommer som sagt originalreceptet sen väljer man själv om man vill göra lite mera av degen..😉
Rabarberpaj med vit choklad och nötter
500 g rabarber, skärs i bitar
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Blanda och lägg i pajform
Smält 100 g smör.
Låt svalna lite.
Blanda ner 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl strösocker.
Blanda i 100 gram vit hackad choklad och ca 1/2 dl grovhackad sötmandel.
Fördela över rabarbern i pajformen och grädda i 200 grader i ca 20 min.
Servera med vaniljsås.
💛
Gott.
Narcisser...
Visst är de drömmigt fina...
Vita minipensèer i terrakottakruka på den nytvättade fina betongplattan 😉och den nya snygga vattenkannan som finns i butiken nu.😍
Den rymmer 5 liter och hur fin är den inte att ha ståendes framme för vattningen av utekrukorna på terrassen, balkongen, uteplatsen..?
En snygg vattenkanna är alltid trevligt!
Kram