Sommarkladdkaka


När man sitter i telefonkö gör man beställningar till butiken och lägger in ett recept på bloggen.
Så bra ju!😍😊


Sommarkladdkaka med havresmul

Bakas i springform 23 cm i diameter med avtagbara kanter.


Kladdkaka;

225 g smör

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 dl farinsocker (både strö och den blöta varianten går bra)

4 ägg

4,5 dl vetemjöl

250 färska bär av valfri sort

Havresmul;

50 g mjukt rumstempererat smör

1 dl vetemjöl

0,5 dl havregryn

0,5 dl strösocker

1 msk ljus sirap


Ugn 175 grader, (över och undervärme)
Fodra springformen med bakplåtspapper)
Smält smöret i en gryta
Ha ner alla ingredienser till kladdkakan i en bunke.
Häll ner smöret och rör om bara precis så att degen går ihop.
Häll smeten i formen och strö över bären.

I en annan skål blandar du smuldegen som nyps ihop.
Strössla smuldegen över kakan.

Grädda sommarkladdkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är lite vobblig.
(jag gräddade min i ca 45 min!)

För att få den ultimata konsistensen på denna kladdkaka så bakas den en dag i förväg så den hinner 
sätta sig, annars så att den hinner vila minst 4 timmar i kylskåp!

Det blir en tjock och maffig och härlig somrig kladdkaka detta!


Servera med vaniljsås eller glass.


Recept från My Kitchen Stories, Camilla Hamid


💓

Subscribe to receive free email updates: