I söndags när regnet smattrade mot rutorna fick jag lust att slänga ihop någon sådan där enkel bärpaj.
Bläddrade snabbt i min receptpärm på jakt efter något recept med just sommarens bär och valet föll på denna.
Supergod med vaniljsås till.
Eftersom jag inte tycker att det ska snålas med topping/deg så gjorde jag dubbel sats av degen!
Men originalreceptet med enkel sats kommer här.
Monikas Rabarber och jordgubbssmulpaj
Sött och syrligt när det är som bäst.
100 g smör
3 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
(jag dubblade denna sats på smet för jag ville ha mycket deg!)
Fyllning;
ca 400 g (7 dl skivad) späd rabarber
1/2 l skivade jordgubbar
1 näve röda vinbär, detta ingick inte i receptet
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda bären med socker och potatismjöl.
Bred ut i en form och fördela smeten ovanpå.
Grädda ca 15-20 minuter på 225 graders värme.
Servera med vaniljsås.
Monikas Rabarber och jordgubbssmulpaj
Sött och syrligt när det är som bäst.
100 g smör
3 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
(jag dubblade denna sats på smet för jag ville ha mycket deg!)
Fyllning;
ca 400 g (7 dl skivad) späd rabarber
1/2 l skivade jordgubbar
1 näve röda vinbär, detta ingick inte i receptet
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Blanda bären med socker och potatismjöl.
Bred ut i en form och fördela smeten ovanpå.
Grädda ca 15-20 minuter på 225 graders värme.
Servera med vaniljsås.
Smaklig sommarspis.