Pistagekaka


Några blev nyfikna på vad det var för grön kaka jag hade på juldagsfikat. Det är ett recept jag fick av min frisör , som jag pratade kakor med sist jag klippte mig. Och hon talade så varmt om dessa så jag bad om receptet. Jag gjorde halv sats, men skar rätt så små rutor, så det blev rätt många kakor ändå. Jag använde glutenfritt mjöl och det funkade jättebra. Så varsågod, på begäran:


200 g smör
1,5 dl vatten
30 stycken sötmandlar
10 stycken bittermandlar
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
karamellfärg
150 g blockchoklad

Smält smöret och häll i mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker, blanda i det torra och smöret och mjölken och karamellfärgen. Grädda i en långpanna (jag använde en som är 21 x 31 cm) i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna, smält blockchoklad och bred ut på kakan. Jag gjorde ett mönster av vit smält choklad, men det gör man ju som man vill. 

Subscribe to receive free email updates: