Ni vet de klassiska hallongrottorna.
En följetong på de svenska fikaborden...
Alla har sina favorit recept på dem och detta är mitt, som jag också delat med er för flera år sedan.
Här har jag bakat dem med hemmagjord jordgubbssylt gjord av svenskodlade jordgubbar.
Kan inte bli bättre fyllning än så.😊
Lena Pripps Hallongrottor
ca 25 bitar
250 g margarin
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsås pulver
hallon eller jordgubbssylt
Blanda alla ingredienser utom sylten och knåda ihop degen.
Rulla ut till en längd.
Dela längden i 25 bitar och rulla varje bit till en boll.
Lägg dem i formar och tryck till med tummen.
Fyll fördjupningarna med sylt.
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader, mitt i ugnen.
Dessa finns så klart med på fikabordet på Knäreds dagen.
💛