Hur vi skördar och arbetar kreativt med odlandet

Det var inte förrän vi blev Farbror Grön vi fick så stora skördar. Vi odlar i fem olika odlingar idag. Låter det galet?
Det är galet kul!
Att bo i Lägenhet är kanske inte den mest optimala platsen för stora skördar av olika slags grönsaker. Men vi som ändå gör det får det att fungera ganska bra. Men då krävs det att man är flexibel med hemmets utseende och upparbetar olika slags idéer och planer med skördarna, inte minst hur mn förädlar grödorna. Det gäller också att veta hur olika grödor ska lagras. Att vitlök trivs bäst i en temperatur på 27 grader ( då håller de i ca 1 år), att morötter gärna vill ligga i kylen, att savoykålen helst vill stå kvar ute där man odlat den och att chili och tomat mår bäst i rumstemperatur.

Egentligen finns det väl ingen bostad, hus som lägenhet, som är optimal för att lagra hundratals kilo grönsaker. Man ska väl helst ha jordkällare, kallvind och en källare med massor av hyllor? Nja det går faktiskt ganska bra ändå, vi har inga av de utrymmena och får till det ganska bra. Tomater lagrar vi inomhus på fat och tallrikar, i backar och lådor. Det är viktigt att de ligger på något som skyddar underlaget då några nästan alltid ruttnar. Eftersom vi i huvudsak gör egen tomatsås på de flesta tomater är det också en bra ruljans på de mogna tomaterna. Det vore olidligt om vi inte  successivt blev av med dem, då skulle vi drunkna i mogna tomater som ganska snabbt skulle bli dåliga. Klicka HÄR för att komma till vårt inlägg om krossade tomater.

LÄS MER »

Subscribe to receive free email updates: