Äppelpaj med kardemumma är bara så äckligt gott! Glöm för gudsskull inte saltet! Som jag säger till mina barn varje gång vi lagar mat ihop; "Sött vill ha salt och salt vill ha sött" |
Visst är det fantastiskt underbart att få överraska familjen med ett väldoftande hem och en saftig och knaprig äppelpaj med smak av kardemumma. Jag sitter ofta hemma och skriver så det går ganska fort att slänga ihop en godsak eller två. Att byta ut den traditionella kanelen mot kardemumma kanske kan ta emot för den mest traditonella äppelpajsnjutaren, men det är väl värt att testa, jag lovar! Den blir vuxnare, mognare och mer som en efterrätt med en mer tydlig karaktär. Äppelpajen skall serveras skållhet och med iskall vaniljsås eller glass. Ibland, om man gör som jag, bakar den i lönndom, kan man behöva kolla med resten av familjen när de exakt behagar att äntra ytterdörren, så att man kan ge dem det bästa vid precis rätt tillfälle. Omständigt? Nej, bara ren kärlek via smaklökarna!